Home > Blogs >

Blog #8: Orchideeën en het mooie Azië

Voor kwekerij VOC mocht ik weer naar Taiwan, op zoek naar nieuwe orchideeënsoorten. Die kans liet ik niet lopen natuurlijk! Na de overwinning van Epke en een heerlijke vakantie met vrienden, vloog ik naar Azië. Ook bracht ik een bliksembezoek aan Bangkok.

Voordat ik naar Taiwan vloog, bezocht ik Lieke, een vriendin in Bangkok. Ze reist drie maanden door Azië en het leek ons een leuk idee om af te spreken. En tja, waarom ook niet? Als je toch ‘in de buurt’ bent. Bangkok was een handige optie, zodat ik makkelijk kon doorreizen naar Taiwan.

De drukte in miljoenenstad Bangkok
De taxi bracht me van Suvarnabhumi Airport in Bangkok naar het centrum van de miljoenenstad. Lieke en ik hadden afgesproken in dé backpackersstraat van Bangkok: Khao san road. Daar aangekomen werd ik overvallen door de drukte. Het verkeer was een chaos, de geuren van de eetstallen kwamen op me af en het zag er letterlijk zwart van de mensen.

We hadden afgesproken voor een hotel in het midden van de straat. Ik liep door de mensenmassa, op zoek naar Lieke. Daar kwamen er direct allemaal Thaise mensen op me af, die dachten dat ik een goed gevulde portemonnee had.

       Alice Adventures Orchidee Bangkok         “You want a tattoo?”
                               No, thanks.
                “You want a suit?”
                               No, thanks. 
                “Miss, you want tuktuk? Where you going?”
                               No… zucht.
                “Miss, you want to go to a Pingpong-Show? You like!”
                               What?

Veel indrukken in Bangkok
Gelukkig vond ik Lieke al snel. “Wat een gezelligheid hè?” lachte ze. “Kom, dan gaan we lekker currie eten met zo’n heerlijke fruitshake.” Goed plan, want ik had honger! Het werd een gezellige avond, waarbij we heerlijk slenterden over de markt. De volgende dag bezochten we het Grand Palace en de Wat Pho, de gouden, liggende Boeddha. Van wel 40 meter lang. Erg indrukwekkend om te zien. 's Avonds gingen we naar het Baiyoke Sky Hotel. Heb je ooit wel eens over Bangkok heen gekeken als het donker is? Het is een aanrader!

Orchideeën zoeken in Taiwan
Na twee dagen nam ik afscheid van Lieke en vloog ik door naar Kaohsiung, een stad in het zuiden van Taiwan. Tijdens mijn eerdere reis naar Taiwan, ben ik hier ook geweest. Vanuit Kaohsiung reed ik met een jeep naar Chiayi County en Taichung County (dat zijn provincies). Hier bezocht ik kleine kwekerijen. 's Avonds sliep ik in hostels.

Het is nu niet het bloeiseizoen, dus ik heb maar weinig bloeiende orchideeën gezien. De kwekers konden me wel foto’s laten zien van de orchideeën als ze in bloei staan. Er zaten veel mooie soorten tussen. Van knalgeel tot dieppaars. De kwekers lieten me foto’s zien op hun computer of iPhone.

Alice Adventures Orchidee Taiwan Alice Adventures Orchidee Taiwan

Mooie, nieuwe orchideeënsoorten besteld
Ik heb 20 orchideeënsoorten besteld. Het gaat dan om stekjes. Voordat deze in Nederland bij kwekerij VOC geleverd worden, zijn we alweer twee jaar verder. De stekjes staan dan nog een jaar in de kas, voordat ze daadwerkelijk verkocht worden. Dat duurt lang hè?

Vrije dag in Sea World
Gelukkig had ik tijdens mijn week in Taiwan ook nog een dag vrij. Ik besloot te genieten van het warme weer in Sea World, helemaal in het zuiden van Taiwan. Even afkoelen, want het was bijna 40 graden. Zo ging ik heerlijk uitgerust terug naar huis :-)

Alice Adventures Orchideeën Taiwan

31-08-2012 | 11:28 | 0 reacties

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Naam:

E-mail:

Reactie:


Powered by:
standard version