Home > Blogs >

Blog #2: De reis gaat beginnen. Taiwan, here I come.

alice_stempel

Na het weekend vlieg ik naar Taiwan. Het avontuur begint. Heb ik alles geregeld? Even denken. Backpack staat klaar, check. Paspoort en vliegtickets liggen klaar, check. Janet geeft Pluis de kat eten, check. Hotel voor de eerste nacht geregeld, ehhh... oeps! 

Ken je dat gevoel? De spanning voordat je op reis gaat? Of je alles wel geregeld hebt en je niets vergeten bent? In alle haast ben ik vergeten om het hotel voor de eerste nacht te boeken. Oeps! Straks nog maar even doen dan. Verder is gelukkig alles geregeld. De reis kan beginnen.

Vliegreis naar Kaohsiung
Ik vlieg naar Kaohsiung Airport. Kaohsiung is de op één na grootste stad van Taiwan. De reis duurt zo'n 13 uur. Ik heb een overstap in Hong Kong, in China. Daarna vlieg ik verder naar Kaohsiung. Om de tijd door te komen, heb ik wat leuke tijdschriften als de Viva, Flair en Vriendin gekocht. Ik blijf een week in Taiwan. De eerste nacht verblijf ik in een hotel in Kaohsiung. De volgende ochtend reis ik verder, van het zuiden naar het noorden van Taiwan.

Reizen met een jeep
Ik reis in een jeep. Ik zou natuurlijk ook de trein kunnen pakken, want er rijdt een supersnelle trein van zuid-Taiwan naar noord-Taiwan. Maar alleen met een jeep kom ik bij die kleine kwekerijen in de bergen. En zo'n jeep verhoogt natuurlijk het gevoel van avontuur. Toch wel spannend hoor. Voor het eerst ga ik alleen naar Taiwan. De vorige keren ging Hans van kwekerij Vreeken Orchid Cultures (VOC) nog mee. Hopelijk vind ik weer mooie, nieuwe phalaenopsis-soorten om mee te nemen naar Nederland.

Leuke reacties op Alice Adventures orchideeën
Ik heb al een paar leuke reacties gekregen op de orchideeën van Alice Adventures. Toch leuk om een beetje bekend te zijn. Janet, een goede vriendin van me, heeft er meteen eentje gekocht, vertelde ze. Voor haar oma, die in een verzorgingstehuis woont. Die vrouw is gek op orchideeën. Het fleurde haar kamer helemaal op. En wat natuurlijk ook heel leuk is: mijn orchideeën zijn te zien zijn in Rob's grote tuinverbouwing op SBS 6. Aankomende zaterdag zit de Alice Adventures orchidee weer in het programma van Rob.

Foto's van mijn reis in Taiwan
In mijn volgende blog doe ik verslag van de reis. Ik zal dan ook wat mooie foto's van Taiwan laten zien. Nu nog even de laatste wasjes draaien. En van de week nog een afspraakje met een leuke man die ik onlangs heb leren kennen...

PS: Als je aankomend weekend nog geen plannen hebt... kom dan langs bij Kom in de kas!

28-03-2012 | 09:35 | 1 reacties

Reacties


Heel veel succes met je reis!
Natasja | 02-04-2012 | 23:43

Reageer

Naam:

E-mail:

Reactie:


Powered by:
standard version